A hírközlés első lépései

A hírközlés, információk, csomagok átadása szinte egyidős az emberiséggel. Nem csak mai rohanó világunkban fontos a naprakészség, a modern eszközök megjelenése előtt is különböző módszerekkel igyekeztek az emberek áthidalni a fizikai távolságokat. Az elektronikus eszközök sem nyújtanak minden esetben megoldást, a postai szolgáltatások régi hagyományokra tekintenek vissza és máig szükség van rá.

Az ősemberek a veszély jelzésére a tűz fényét, füstjeleket, jellegzetes hangüzeneteket alkalmaztak. Az ókorban már hatékony hírközlési szolgálatokat fejlesztettek ki. A legrégebbi postaszolgálatokat nagyjából Kr.e. 4000 körül alapították Kínában, majd valamivel később Egyiptomban és Asszíriában is feltűntek.

A perzsák Kr.e. 500 évvel tornyokból kiabálva cseréltek információt. Később az híreket, üzeneteket levélre írták, a gyalogos futárokat a lovasok váltották fel. Az egyiptomiak, perzsák, kínaiak apróbb levelek továbbítására galambokat használtak. Az első postaszervezet a Habsburg uralkodóházhoz kapcsolható.

A XIX. századtól a kezdett rohamosan fejlődni a posta. Először a gőzhajót alkalmazták postai szállításra, majd a vasutat, később gépkocsikat is bevetettek, majd 1870-től jött a légiposta ötlete.

Számos megoldás létezett, amelyet folyamat tökéletesítettek az évszázadok alatt. Mi is arra törekszünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek, a legkedvezőbb áron.